Soorten rolluiken

Blogcategorie: 
Rolluiken

U wil rolluiken plaatsen? Goed idee. Rolluiken zijn praktisch, esthetisch mooi en hebben een isolerend effect. Maar wist je dat er heel wat verschillende soorten rolluiken bestaan? We sommen de verschillende soorten en hun voornaamste toepassingen voor u op.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken worden geplaatst aan de buitenzijde van de woning, in een uitwendige kast. Hierdoor is er amper afbraakwerk nodig om ze te installeren. Het zijn dan ook de ideale rolluiken om aan te brengen op bestaande woningen.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden op voorhand op het raam bevestigd. Hierdoor kunnen ze erg snel geplaatst worden tijdens renovatiewerken. Bovendien zijn ze esthetisch erg mooi omdat ze één geheel vormen met het raam.

Inbouwrolluiken

Dit zijn de traditionele rolluiken zoals u ze kent. De houten rolluikkasten zijn perfecte isolatoren en houden warmte binnen en geluid buiten. Tijdens de bouwwerken worden de rolluiken gemonteerd in de muur. Perfect geschikt voor nieuwbouw.

Laat u bij de keuze voor de juiste rolluiken leiden door het vakkundig advies van Kubomat. We verwelkomen u graag in onze vestiging in As, maar natuurlijk kunt u ook altijd online contact met ons opnemen.